Transport Planner – Wegtransport

Steel Solutions B.V. is de logistieke distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie die een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie. Kortom, samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot de groei van ons bedrijf, zonder hierin concessies te doen aan positieve klantervaringen, en het leveren van positieve bijdrage aan het milieu en onze samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain en bieden daarnaast vele value added services, zoals het complete proces van verzending, douane en fiscale afhandeling. Ook beschikken wij over unieke faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zijn op zoek naar mensen die samenwerken, ondernemerschap tonen, verbeteren en vernieuwen en hier nemen wij een voorbeeld aan de wolf: Sociale dieren die in een goed georganiseerde roedel leven, met ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en aanpassingsvermogen. Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een enthousiaste en hands-on fulltime:

Transport Planner – Wegtransport

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Organiseren, inplannen en boeken van transporten;
 • continu zoeken naar de meest optimale routing en indien nodig transporten uitbesteden aan externe vervoerders;
 • zoeken naar retourladingen en ondersteunen in de planning voor de vaste charters om zo rendabel mogelijk routes te kunnen maken;
 • het onderhouden van intensief contact met opdrachtgevers en vervoerders over de te leveren diensten, met het oog op maximale klanttevredenheid en maximaal rendement;
 • onderhouden van klantrelaties, onder andere vanwege de lopende zendingen;
 • signaleren en rapporteren van eventuele problemen welke zich voordoen binnen de processen;
 • verrichten van administratieve werkzaamheden van registrerende aard.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om opleidingen te volgen, ben je werkzaam in een leuk team met een informele sfeer en zijn er regelmatige borrels.

Wat wij zoeken!

Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Resultaat- en klantgerichtheid;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • probleemoplossend en conceptueel denkvermogen;
 • accuraat werken en digitale vaardigheden.

Wat breng jij mee?

 • MBO/HBO werk en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring in soortgelijke functie
 • Goede computervaardigheden;
 • Vloeiende professionele beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van de Duitse taal is een pré;
 • Kennis van procedures, processen en systemen binnen de logistiek is een pré

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken? Krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Give us a howl als je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Giulio Vigliaroni op g.vigliaroni@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 4210 3146. Wij ontvangen je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk!

Misschien ken jij wel iemand die zich hierop aangesproken voelt? Deel deze vacature dan vooral in jouw netwerk!

Expert insights