Stagiair documentenstroom

Steel Solutions B.V. is de logistieke en distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en wij bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie dat een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain. Wij leveren staal aan uiteenlopende industrieën en wij organiseren het complete logistieke proces voor de klant. Wij beschikken over de faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zoeken stagiaires die passie hebben in wat ze doen, die een impact willen maken en die continu willen verbeteren. Ooit gehoord van een bedrijf dat zichzelf als een wolvenroedel ziet? Wolven moeten goed samen kunnen werken, maar ieder heeft zijn/haar eigen taken; beter en sterker worden in de roedel en uitdagingen aangaan zijn prioriteiten. Dit zie je continu terug in ons bedrijfs-DNA!

Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een enthousiaste stagiair die graag processen onderzoekt en deze graag wilt verbeteren.

Stagiair documentenstroom

Gedurende jouw stage ga jij de gehele documentenstroom binnen de volledige supply chain van Steel Solutions onderzoeken. Na het in kaart brengen van de documentenstroom, ga jij onderzoeken wat er hier nog gedigitaliseerd en verbeterd kan worden. De aanbevelingen rijk jij middels een verbeterplan aan. Je gaat ook ondersteunen bij het implementeren van dit verbeterplan.

Daarnaast krijg jij gedurende jouw stage een duidelijk beeld hoe bij een logistieke dienstverlener reilt en zeilt en maak je al kennis met de taken en verantwoordelijkheden van de afdelingen Order Onboarding en Plannen & Werkvoorbereiding.

Je loopt stage op de afdelingen Order Onboarding en Plannen & Werkvoorbereiding, bestaande uit een team van +/- 8 personen.


Tijdens deze opdracht komen de volgende aspecten aan bod:

 • Digitaliseren benodigde informatiestromen;
 • procedures en standaard werkafspraken met klanten;
 • standaardiseren van normtijden (los- en laadtijden roadtrain);
 • aansluiting zoeken bij ons nieuwe digitale E-fulfilment platform;
 • implementeren van de voorgestelde oplossing;
 • advies uitbrengen aan managementteam.

Wat geven wij terug?
Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Ook als stagiair zijn er binnen de organisatie voldoende ontwikkelmogelijkheden. Bij gebleken geschiktheid is er een grote kans dat jouw stage kan doorgroeien naar structurele functie.

Wat wij zoeken!
Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Goede communicatievaardigheden en conceptueel denkvermogen;
 • accuraat en voldoende probleemoplossend;
 • initiatiefrijk, creatief en out-of-the-box denken.

Wat breng jij mee?

 • Je volgt een HBO opleiding;
 • je bent minimaal 32 uur per week, voor een periode van minimaal 10 weken, beschikbaar.

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Give us a howl als je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Giulio Vigliaroni op g.vigliaroni@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 4210 3146. Wij ontvangen je sollicitatie graag zo snel mogelijk!

Misschien ken jij wel iemand die zich hierop aangesproken voelt? Deel deze vacature dan vooral in jouw netwerk!

Expert insights