User experience designer / data analyst

Steel Solutions B.V. is de logistieke distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en wij bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie dat een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie. Kortom, samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot de groei van ons bedrijf, zonder hierin concessies te doen aan positieve klantervaringen, en het leveren van positieve bijdrage aan het milieu en onze samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain. Wij leveren staal aan uiteenlopende industrieën en wij organiseren het complete logistieke proces voor alle klanten in de staal supply chain.
Wij beschikken over unieke faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zoeken medewerkers die passie hebben in wat ze doen en die staan voor de kwaliteit in de diensten en producten die wij leveren. Wil jij een impact maken en wil jij continu verbeteren? Misschien hebben wij dan de job die bij jou past! Wij zoeken naast skills, naar iemand met de juiste mindset. Wij zoeken iemand die echt een impact wil maken en dan beloven wij jou dat jij ook echt een impact zal gaan maken. Ooit gehoord van een bedrijf dat zichzelf als een wolvenroedel ziet? Hier bij Steel Solutions werk je in cross functionele teams samen in een Wolf Pack met allemaal dezelfde mentaliteit: Ondernemerschap; Verbeteren; Vernieuwen; Samenwerken! Wolven moeten goed samen kunnen werken, maar ieder heeft zijn/haar eigen taken; beter en sterker worden in de roedel en uitdagingen aangaan zijn prioriteiten. Dit zie je continu terug in ons bedrijfs-DNA!

Onze waarden komen overeen met het wolven DNA. Metaforisch zijn wij als medewerkers in ons bedrijf te vergelijken met een Wolf Pack: Sociale en intelligente dieren die in een goed georganiseerde roedel leven. Een roedel is een coöperatief samenwerkingsverband waarin de communicatie uitermate goed is geregeld en is afgestemd. Wolven delen ervaring met elkaar van generatie op generatie. In een roedel neemt ieder zijn verantwoordelijkheid. Iedere wolf heeft zijn eigen rang en bijbehorende taak, waardoor iedere wolf zijn eigen aantoonbare toegevoegde waarde heeft. Wolven zijn resultaatgericht en initiatiefrijk. Daarnaast ontdekken wolven nieuwe gebieden en hebben zij veel aanpassingsvermogen. Hierdoor kunnen ze zich goed aanpassen in de snel veranderende omgeving en proactief reageren op kansen en bedreigingen.

Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een hands-on

User experience designer / data analyst

Ons revolutionaire E-fulfilment platform voor de wereldwijde staalindustrie gaat binnenkort live. Hoe meer relevante gebruikers; hoe groter het succes van het platform. Om ervoor te zorgen dat relevante gebruikers ons vinden, starten we een nieuw project: “Finding Steello”. Het project staat voor het bouwen van een netwerk van landing- webpagina’s die internetbezoekers informatie geven over onder andere: de staalindustrie, staalproducenten, informatie over slimme logistieke oplossingen, maar ook informatie over wet- en regelgeving in het transport en zelfs beschikbare lading voor staal vervoerders. Door het generen van waardevolle traffic middels ons platform brengen wij aanbieders, kopers en de logistieke sector bij elkaar.
Jij hebt als professional een zeer belangrijke rol in bovenstaand project en je bent de kartrekker van Finding Steello. Uiteindelijk ligt het in onze doelstelling een volledig team uit te bouwen van experts op het gebied van marketing intelligence, data analisten en UX designers. Als team rapporteren jullie direct aan onze CEO.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Analyseren van gebruikerservaringen, -wensen en- knelpunten middels het opzetten en uitvoeren van user experience tests;
 • opstellen van verbeteringsplannen gericht op de customer journey;
 • actief bijdragen aan conversie-optimalisatie en het genereren van leads;
 • adviseren van bijvoorbeeld developers en visual designers op het gebied van user experience;
 • coördineren van user experience-initiatieven van concept tot implementatie;
 • uitwerken van voorstellen in prototypes en/of wireframes;
 • verrichten van verschillende soorten tests (multi-variatietests, SQL-query’s, A/B-tests, funnel-analyses, dataoptimalisaties, etc.) en metingen met behulp van toepassingen als Google Analytics, Microsoft Dynamics, SharePoint, Drupal, Visual Website Optimizer, Adobe Test & Target, Sitespect, Omniture, Comscore, WebTrends en Speed-Trap;
 • het meten en definiëren van KPI’s (Key Performance Indicators of Kritieke Prestatie-Indicatoren);
  omzetten van data in rapportages en analyses;
 • voeren van overleg met het managementteam en usability-experts;
 • adviseren over de inzet van uiteenlopende marketinginstrumenten bij online- en multichannel-campagnes;
 • voorstellen en uitvoeren van verbeteringen op het gebied van conversie;
 • omzetten van feedback en andere inbreng van betrokkenen in test- en verbetervoorstellen.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om bijkomende opleidingen te volgen.

Wat wij zoeken!

Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Creatief en pragmatisch;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • analytisch en zelfstandig;
 • kwaliteitsgericht en accuraat;
 • initiatiefrijk en resultaatgerichtheid.

Wat breng jij mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau, opleiding bij voorkeur in communication & multimedia design;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • je hebt affiniteit met e-commerce en de B2B markt;
 • je bent bekend met de nieuwste webdesign technieken;
 • je hebt ervaring met onderzoeksmodellen, tools, analyses en tests, zoals: Gebruikerspersona’s (user personas), A/B tests, Card sortings, Wireframes & Mockups en prototypes
 • uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Uitgedaagd?

Wanneer jij overtuigd bent dat jij de juiste skills, het vermogen en de drive hebt om het verschil te maken, dan ben jij misschien wel de match voor dit omvangrijke project en wacht er misschien een mooie uitdaging voor jou. We hebben tevens mogelijkheden voor freelanchers in deze rol. Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan je portfolio, CV en motivatie naar Kim Hughes via k.hughes@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 1840 8157. Na een gedegen matching kunnen we je hopelijk uitnodigen voor een gesprek. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 30 april ‘21.

Expert insights